Фреон знаходиться в трубках кондиціонерного контуру. Саме він охолоджує та осушує повітря у наших будинках. Холодоагент, він же фреон, є безбарвним газом або рідиною. У більшості холодильних установок використовується принцип відведення тепла у вигляді фізичної особливості фреону. Ранні холодоагенти були дуже токсичні та небезпечні. Сучасні гази, які замінили їх, безпечніші. Але все одно багато з них можуть вплинути на глобальне навколишнє середовище. >R-22. Саме такий фреон знаходиться у Вашому кондиціонері, який ви придбали 4-5 років тому. Перевірити марку фреону кондиціонера можна самостійно. Для цього Вам всього лише необхідно подивитися на наклейку внутрішнього блоку кондиціонера. Як правило, ця наклейка розміщена з правого боку блоку.

kak opredelit freon v konditsionere

У 1997 році в Кіото (Японія) було підписано так званий Кіотський протокол. Ця міжнародна угода, яка зобов'язувала країни з розвиненою економікою скоротити викид парникових газів. До списку речовин, які здатні руйнувати озоновий шар, потрапив фреон R22. Тому до 2020 року міжнародною угодою було передбачено повну відмову від виробництва та використання R22. R410A на сьогоднішній день є найбезпечнішим фреоном. До 2020 року, фреон R410A стане найбільш широко використовується в системах кондиціювання повітря через велику кількість переваг, якими він володіє. Основні причини його популярності це:

?1. Екологічно чистий, тому що не містить жодних хімічних речовин, які можуть зашкодити озону.
?2. Можливість проектування більш компактних та ефективних систем охолодження, оскільки менша кількість цього холодоагенту необхідна порівняно з R22 через кращий теплообмін та низький перепад тиску.