Сервіс - перший пункт правильної експлуатації кондиціонера

Усім нам відомий той факт, що кондиціонер ставиться до ряду техніки, що вимагає до себе уваги. Так, купуючи холодильник чи телевізор, витрати покупця закінчуються максимум на вкладеннях у доставку чи установку. Але давайте відзначимо, що ринок, що прогресивно розвивається, весь час пропонує нам новинки, які в свою чергу вимагають додаткових кабелів, зарядних пристроїв, висувних панелей, програмного забезпечення та іншого. Оскільки кондиціонер – задоволення доступне, але все ж таки дуже дороге, виробники його припускають невеликі витрати з боку споживача в області його обслуговування.

Важливість сезонного обслуговування кондиціонера

Деякі компанії в описі до обладнання наголошують на необхідності сервісу хоча б раз на рік. За фактом технічне обслуговування установок клімату має сезонний відтінок і пов'язаний із двома протилежними функціями охолодження та обігріву. Сервісні інженери рекомендують проводити цю процедуру мінімум два рази на рік, відповідно, навесні та восени. На це є ряд абсолютно логічних для розуміння причин, про які, на жаль, користувачі замислюються в момент збоїв у роботі кондиціонера, коли шкоди системі вже завдано. них, звичайно, виявиться сезонність. Весною важливий період перед початком експлуатації кондиціонера, оскільки цвітіння, пух та комахи часто забивають вентилятори зовнішнього блоку, перешкоджаючи передбаченому об'єму всмоктування повітря ззовні. Тому, до внутрішнього блоку прямують малі потоки, що або прямо знижує швидкість досягнення заданої вами температури, або, в установках дорогого цінового сегмента - переводить режим роботи в форсований. Той чи інший випадок суттєво впливає на кількість споживання електроенергії, що є частою причиною відмови від кондиціонера з метою економії бюджету сім'ї. Крім цього такий алгоритм роботи, що називається на межі можливостей, згодом, напевно, приведе до ремонту, або того гірше – необхідності абсолютної заміни приладу. Подібна ситуація простежується і восени в період опалення кондиціонером. як засохле листя геть-чисто забиває зовнішній блок.

Свіже повітря у вашому будинку – насамперед результат чистоти системи

Слід зазначити, що вище описаний сценарій роботи кліматичної техніки буде припускати попадання значної кількості пилу на фільтраційну систему обладнання. І тут вже варто задуматися не тільки про особистий комфорт, а й здоров'я всіх мешканців загалом. Наші фахівці неодноразово стикаються з невдоволенням установки, мовляв, повітря в приміщенні стає важким і навіть провокує кашель. Єдино вірною відповіддю на це буде питання про дату останнього обслуговування, і тут, як ви можете зрозуміти, все стає на свої місця. З метою економії ресурсів вашого організму, який буде змушений 24 години на добу боротися з патогенами довкілля, разом з обслуговуванням, інженери Servis24 comfort solutions пояснять як причину виникнення того чи іншого дискомфорту під час роботи кондиціонера, так і можливі наслідки затягування сервісу.

При нашому глибокому жалю, далеко не всі власники навіть дорогих моделей обладнання знають про можливість виникнення алергічних реакцій, нежиті та кашлю, почервоніння очей поруч із загальним поганим самопочуттям за відсутності регулярного обслуговування приладу. Кондиціонер повинен сприйматися як фільтр. І подібно до вираження «не знання закону не звільняє від відповідальності», відсутність картинки забрудненого фільтра у вас перед носом не звільняє вас від негативних наслідків поганого, в результаті цього, повітря в приміщенні.

Говорячи про сервісне обслуговування, хотілося б додати, що його складовою обов'язково є вимірювання тиску фреону. Важливість цього пункту обслуговування особливо актуальна в перший рік роботи техніки, оскільки не правильне встановлення кондиціонера, а саме прокладання фреонової магістралі може привести до самостійного виходу холодоагенту з системи. Враховуючи це, перший сервіс, проведений фахівцем, дозволить виявити помилки монтажу, виправити їх і запобігти подальшому падінню показників ефективності роботи вашого обладнання. Знову-таки, обігрів або охолодження з мінімальною кількістю фреону в контурі установки, окрім відсутності досягнення заданих вами параметрів температурного фону, буде колосально збільшувати енергоспоживання з кожним сезоном повільно, але вірно, руйнуючи систему.

Розумна людина у всіх своїх діях дивиться в майбутнє, саме тому кліматичну техніку необхідно розглядати, перш за все, як капіталовкладення. У більшості випадків падіння енергоефективності, холодопродуктивності та якості фільтрації повітря, що надходить у приміщення, – не уповільнені результати відсутності обслуговування кондиціонера.