Всім відома торгова марка Daikin, заснована в далекому 1924 році, у обивателя вже давно асоціюється з надійністю та якістю свого обладнання. Вибір вузького профілю спеціалізації компанії найкращим чином дозволив їй ґрунтовно вкорінитися в ніші кліматичної техніки. span> не тільки вийти в топ світових виробників кондиціонерів, але й успішно утримувати лідерські позиції не один десяток років? Відповідь проста: вірна політика, спрямована на розвиток кондиціонування за допомогою покращення якості та функціональності самого продукту.

< strong>Розробки Daikin, якими ми користуємося щодня

З кожним роком інженери корпорації пропонують удосконалені рішення, технології та системи, які дозволяють не тільки йти в ногу з часом, але й встановлювати високу планку всім бажаючих конкурувати у цій галузі. Немало важливим є той факт, що впроваджені інновації у дорожчих моделях з часом стають данністю для всіх наступних лінійок цього виробника. Так, наприклад, інверторне управліннязовнішнього блоку порадує Вас у будь-якому кондиціонері цієї торгової марки, що саме по собі робить обладнання Daikin економічнішим на 30- 50% з енергоспоживання у порівнянні з установками дешевого цінового сегмента. Подібним бонусом буде також наявність таких характеристик як безшумність, антикорозійний захист теплообмінників, управління швидкістю вентилятора, наявність таймера.

Компанія Daikin також порадує вас найширшим спектром додаткових можливостей, серед яких:

a). Режим об'ємного повітряного потоку /3D Flow для швидкого обігріву або охолодження приміщення;

b). Режим комфортного сну, необхідний для більш плавної роботи обладнання відповідно до певного ритму зміни температури повітря вночі;

c). Економічний режим , що робить кондиціонер більш простим в експлуатації та обслуговуванні. /RXZ Ururu Sarara – перші в галузі кондиціонери-очисники-зволожувачі, що ідеально поєднують технології з тенденціями реального часу. Звичайно, мова насамперед піде про багатоступінчасту систему фільтрації повітря за допомогою застосування дезодоруючого фотокаталітичного фільтра.

Як це працює на практиці?< /p>

Спочатку система проганяє повітряні потоки через фільтр попереднього очищення, що вловлює більші частинки пилу. Все, що залишилося, і потрапляє на інноваційний фільтр, який завдяки високому ступеню абсорбції здатний повністю нейтралізувати всі запахи, а своїм антибактеріальним і протимікробним властивостям - знищити всілякі гребки та віруси. Використання в системі оксиду титану робить накопичення шкідливих речовин дуже повільним, що дозволяє процесу фотокаталізу перетворювати органіку і максимум хімічних сполук до найпростіших речовин. Крім того, інженери Daikin передбачили наявність в кондиціонері індикатора забруднення для своєчасного обслуговування та очищення фільтра. span>Daikin має технологічне підоплювання. Так, система зволоженняUruruпредставлена ??спеціальним сорбційним диском, вбудованим у зовнішній блок кондиціонера. Його завдання поглинати вологу з атмосферного повітря і передавати її на внутрішній блок, при цьому забір повітря, що надходить у приміщення, до 80% вироблятися із зовнішнього середовища. Така система передбачає зволоження без використання спеціальної ємності для води.

Чим це вигідно для нас з вами? -перше, крім постійного збереження оптимальної концентрації кисню, у приміщенні підтримується атмосфера помірної вологості, так би мовити золота середина, яка не просто благотворно впливає на дихальну систему людини, але й не є сприятливим середовищем для розмноження мікроорганізмів. По-друге, технологія Ururu знову-таки дозволяє скоротити енергоспоживання всього кондиціонера. Відбувається це у зв'язку з тим, що при однаковій температурі сухість повітря створює у людини відчуття прохолоди і навіть холоду, як і висока вологість – відчуття тепла. Найчастіше досить користуватися функцією зволоження кондиціонера, ніж вдаватися до обігріву всього приміщення, що особливо актуально в перехідний весняно-осінній період. Тут же виробником передбачена і функція осушенняSarara особливістю якої виступає незмінність початкової температури повітря у приміщенні. Таким чином, ви зможете осушити повітря без необхідності його охолоджування. Daikin, слід зазначити режим комфортного повітророзподілу / Comfort у вигляді продуманої технології розподілу повітряних потоків у приміщенні під назвою ефекту Коанда.

Як же реалізується дана розробка ?

Насамперед, вона досягається особливою будовою заслінок та їх конструкцією, що дозволяє створити кут подачі повітря під стелю. Така система повністю виключає протяги. Більш того, на підстельних та касетних внутрішніх блоках є конструкція для високих стель, що дозволяє забезпечити такий самий грамотний розподіл повітря навіть у приміщеннях з висотою стін від 4 метрів. Також інженерами обрано спеціальний алгоритм роботи вертикальних заслін, що перешкоджає утворенню нальоту пилу на поверхні стелі. А комбінація цих заслін з жалюзями горизонтального напрямку утворюють повітряним потоком просторову вісімку, чим і досягається ефект рівного температурного фону всього приміщення. Останніми моделями стало використання різноманітних датчиків для підтримки заявлених функцій обладнання. Один із таких – сенсор присутності функції «Розумне око»/Intelligent Eye. Ця опція налаштовує кондиціонер на активну роботу в момент присутності користувачів у приміщенні, а також переводить установку в економічний режим за їх відсутності. Усього кілька градусів неточності під час роботи в економічному режимі дозволяє заощадити енергоспоживання до 30%, відчути які неможливо, оскільки обладнання налаштоване на максимально швидке відновлення заданих параметрів температури.

Управління єдиною системою кондиціонування

Дуже важливою перевагою кондиціонерів цієї марки є можливість об'єднання всіх класів та типів обладнання Daikin в єдину функціональну систему комфорту вашого будинку.

Що являє собою ця технологія?

Свого часу справжню революцію у світі кондиціювання виробив винахід компанією VRV системи, що дозволила використовувати кілька внутрішніх блоків з одним зовнішнім. Таким чином, її комбінація з процесорним блоком / Intelligent Manager дає можливість організувати цілу мережу більш ніж 1000 кондиціонерів в одному будинку. У побутовому використанні централізоване керування одним пультом відразу кількома внутрішніми блоками дає можливість забезпечити гармонію температурного режиму на великій площі. Крім того, інженерами передбачена опція вибору пріоритетного приміщення, в якому користувачеві буде найважливіше максимально швидко організувати необхідний температурний режим. Найменша кількість зовнішніх блоків крім поліпшення виду фасаду будівлі, також усуває необхідність додаткових витрат на монтажні та сервісні роботи. обладнання значною мірою було зумовлене еволюцією холодоагентів. Першість у цій сфері також заслужено мають співробітники корпорації Daikin. Мало сказати, що ця компанія – перша у світі, що здійснила синтез фреону, який дозволив замінити отруйного попередника, оскільки раніше ним був аміак, але й до сьогодні провідна розробка в удосконаленні безпеки холодоагентів для навколишнього середовища, результатом яких вже став винахід речовини R32 - безпечнішого газу для людини. І хоча на даному етапі він використовується тільки в моделях кондиціонерів преміум класу Ururu Sarara, його важлива перевага у підвищенні енергоефективності всієї системи, що робить таке придбання дуже вигідним капіталовкладенням. >

Сучасний дизайн

Останнім пунктом хотілося б відзначити естетику дизайну обладнання, завдяки якому кожен кондиціонерDaikin легко вписується у будь-який інтер'єр. У комплекті пристрою передбачений пульт управління, хоча і тут не все так просто: Ви можете вибрати дротовий або бездротовий інфрачервоний пульт, а також графічний контролер для групового керування. Але навіть для цього атрибуту інженери розробили вкраплення іонів срібла, що наділяє поверхню пристрою антибактеріальними властивостями, за винятком перенесення та утворення бактерій. > Daikin – результат наполегливої ??праці та постійного прагнення розвитку. Ця компанія ще 1993 року прийняла спеціальну «Хартію глобальної охорони навколишнього середовища» з метою просування виключно екологічно чистих технологій і до цього дня впевнено рухається у заданому напрямку.