У сучасному світі жінка здатна на багато чого, погодьтеся?! Є навіть ті з нас, хто легко впорається з поламаною розеткою або потеклим краном. Доступність інформації в Інтернеті робить свою справу, але як бути впевненим у правильності дій?

Мова, звичайно, йдеться про експлуатацію та обслуговування такого дорогого обладнання як кондиціонер. Банальна, на перший погляд, процедура сервісного обслуговування, в даному випадку, може стати каменем спотикання та точкою відліку нормальної роботи Вашого домашнього улюбленця. А хто ж, як не кондиціонер, зніме Вашу втому спекотним літнім днем, додасть Вам сил та забезпечить чистоту повітря навколо Вас та Ваших близьких? Так, комфорт, як кажуть, дорогого вартує. Але повірте, втративши його через будь-яку несправність або неправильний сервіс, питання грошей Вас не порадує. Адже досить не витратне ТО, або чищення кондиціонера, в народі, хоча б 2 рази на рік здасться Вам краплею в морі поруч із діагностикою приладу та всілякими маніпуляціями щодо усунення несправностей. І це в тому випадку, якщо всі ці заходи реально виконати без демонтажу обладнання, після чого, як Ви вже здогадалися, піде монтаж і пуско-налагодження. Ось тільки малий перелік того, як ця сама чистка кондиціонера може влетіти Вам в якусь копієчку. Тому, говорячи про сервісне обслуговування, ключовим моментом слід вважати професіоналізм його виконання, а не простоту процедури. Адже багато хто з нас (і тут мова торкнеться вже не тільки прекрасної половини людства) навіть не має особливого уявлення про регламент, або, якщо хочете, перелік робіт при сервісі. Чистка кондиціонера, а саме його фільтрів, що так полюбилася блогерам youtube, навіщо платити більше – лише верхівка айсберга. І справді, якщо Ви вмієте це робити, то, будь ласка, хоч щомісяця! Так Ви будете впевнені, що повітря добре фільтрується і, отже, у Вашому домі воно максимально чисте. Але як бути із заправкою та мийкою? Фахівець повинен вимити зовнішній блок кондиціонера, який часто забивається пухом або засохлим листям. Не знали? Адже ми навіть не замислюємося про ту невід'ємну частину кондиціонера, який не на увазі. Найчастіше, така процедура повинна виконуватись за допомогою спеціального обладнання – апарату високого тиску (найбільш поширений компанії Kercher). Що ж до такої процедури як «дозаправка», то насправді вона полягає у перевірці тиску приладом під назвою манометр. Якщо провести аналогію, фреон можна вважати кровоносною системою кондиціонера. Отже, з нестачею цього ключового елемента різко падає працездатність, і як не сумно, термін служби такого кондиціонера зменшується в геометричній прогресії. Думаю, у кожного будинку вже проводилося чищення кондиціонера. То скільки з наведених вище пунктів було виконано при цьому? Ви досі впевнені у надійності та професіоналізмі Вашого сервісного інженера?

Будьте пильні! Вибираючи обслуговуючу компанію або окремо взятого спеціаліста, перевірте наявність відповідної кваліфікації та всього необхідного профільного обладнання. Знання Ваших прав та самої процедури не тільки заощадить Ваш час та гроші, але й максимально продовжить у майбутньому комфорт Вашої оселі.